Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Θάνατος αλλοδαπού μέλους πληρώματος Ρ/Κ πλοίου στην Καλαμάτα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Θάνατος αλλοδαπού μέλους πληρώματος Ρ/Κ πλοίου στην Καλαμάτα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στη σύλληψη ενός 60χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 60χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, το οποίο είχε φορτωμένο ένα τρέιλερ, μετέφερε κρυμμένους σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη κάτω από το ξύλινο πάτωμα της καρότσας ανάμεσα στο σασί του Φ/Γ οχήματος, οχτώ (08) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 23χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ρ/Κ ''LEDRA PRIDE'' σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το Μεσσηνιακό Κόλπο, ότι 54χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος έχασε τις αισθήσεις του.

Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο λιμένα Καλαμάτας, ο 54χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μύρινας στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 32χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Βόλου στην περιοχή ''ΑΚΤΗ ΧΑΤΖΗΒΑΓΓΕΛΗ'' Κάτω Λεχωνίων Δ. Βόλου Ν. Μαγνησίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL