Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Ναύπλιο την 22/12/2018 – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και εγκατάλειψη στη Χαλκίδα

Συνέχεια ενημέρωσης:
Αποκολλήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Φ/Γ ''SIBEL D'' σημαίας Παναμά,  το οποίο είχε προσαράξει πρωινές ώρες της 22/12/2018  στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ναυπλίου, με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» Ν.Π. 12544. 
Το εν λόγω πλοίο, ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο και άμεσα καταδυτικό συνεργείο προέβη σε επιθεώρηση των υφάλων του χωρίς να διαπιστωθεί ύπαρξη ρήγματος ή άλλης βλάβης.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε. 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παλαιάς γέφυρας Χαλκίδας, όταν όχημα κόκκινου χρώματος αγροτικού τύπου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, παρέσυρε και τραυμάτισε 27χρονο πεζό, ενώ κατόπιν εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο οδηγός του ανωτέρω Ι.Χ.Ε. οχήματος. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL