Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Κατάσχεση αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα δημοσίου Νέας Μηχανιώνας 

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής ένας 22χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 25χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν από κοινού ως συνεπιβάτη έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και ο οποίος συνελήφθη.

Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκε, στο χώρο της ρεζέρβας και κάτω από το ντεπόζιτο του υγραερίου, κρυμμένος δεύτερος αλλοδαπός στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το αναφερόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα.

====================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής και μετά από υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος, δώδεκα (12) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου του Φ/Γ οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από τους δώδεκα συλληφθέντες οι πέντε αφέθησαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας.

Επίσης, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη της Υποδ/νσης Ασφαλείας / Τμ. Αλλοδαπών ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.  

====================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ιχθυόσκαλα δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χταπόδια συνολικού βάρους δεκαπέντε (15) κιλών, υπολειπομένου βάρους ανά τεμάχιο (ζύγιζαν 250-400 γρ. αντί του προβλεπομένου 500 γρ.).

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, που διενεργεί την προανάκριση, τα κατασχεθέντα αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο της ιχθυόσκαλας προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα. 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL