Ακυβερνησία αλιευτικού σκάφους στη Χαλκίδα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος στο Ηράκλειο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Ακυβερνησία αλιευτικού σκάφους στη Χαλκίδα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος στο Ηράκλειο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα
 
   Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Πολιτικών Βορείου Ευβοϊκού κόλπου. 
   Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,η Ε/Γ-Λάντζα “ΝΙΚΟΣ Κ” Ν.Χ. 315, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το ακυβέρνητο επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'' Λ.Χ.1316 εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος, όπου με την συνδρομή του και με τη ρυμούλκησή του από το “ΝΙΚΟΣ Κ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΒΡΥΣΑΚΙΑ'' και με τον επιβαίνοντά του καλά στην υγεία του.
   Από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης που παρουσιάστηκε στο σκάφος και προκάλεσε την ακυβερνησία.
 
    *****
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, μεσημβρινές ώρες χθες, ότι 35χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “TIN ZIREN” σημαίας Αλγερίας, το οποίο βρισκόταν πλησίον του αγκυροβολίου του οικείου λιμένα, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
  Άμεσα για την περιοχή  απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα Ηρακλείου, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για νοσηλεία.
 
     *****
  Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL