Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στους Αγίους Αποστόλους Αττικής – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στους Αγίους Αποστόλους Αττικής – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών 

 

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό ασθένειας 65χρονου ημεδαπού επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ ΙΙ” N.X. 25, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο.

Το ΚΡΗΤΗ ΙΙ επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε τον 65χρονο, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

 

*****

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ωρωπού, Χαλκίδας και Ερέτριας, ότι το Ι/Φ Ε/Γ -Α/Ψ “ΦΛΑΟΥΕΡ ΒΙΟΥ” Ν. Στυλίδας 165, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη και βρίσκεται αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε το Ε/Π-Α/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Ρ. 239 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ωρωπού, ενώ από ξηράς έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το “ΦΛΑΟΥΕΡ ΒΙΟΥαφού αποκατέστησε μερικώς τη βλάβη, εντοπίστηκε να πλέει με μειωμένη ταχύτητα από το Ε/Π-Α/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Ρ. 239 και συνοδεία του κατέπλευσε στο λιμένα Αγίων Αποστόλων, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

 

*****

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 90χρονης, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459, και

- 81χρονου, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL