Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Συλλήψεις αλλοδαπών και ημεδαπής στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη –  Συλλήψεις αλλοδαπών και ημεδαπής στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα –  Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ”, ν.Λέσβου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών και μίας ημεδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο Ασφάλειας στο λιμένα Χίου πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε μία 19χρονη αλλοδαπή που έφερε επιμελώς κρυμμένο πλαστό δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας, με την άμεση συνέργεια μίας 48χρονης ημεδαπής, η οποία τη συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της με το εν λόγω πλοίο.
Επιπροσθέτως, πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατονομάστηκε από τις ανωτέρω ως το άτομο που είχε κανονίσει τη μεταφορά, σε συνεννόηση με την ως άνω ημεδαπή, έναντι αμοιβής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες χθες και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
75χρονου από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.ΣΚ. 158.,
60χρονου από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.
 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL