Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Ζάκυνθο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Ζάκυνθο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ “ΝΑΝΤΗ” Ν.Π. 4464, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από νέο λιμένα Κέρκυρας με προορισμό την Ηγουμενίτσα, παρατηρήθηκε σβέση της αριστερής κύριας μηχανής.
Κατόπιν επιθεώρησης του πλοίου από Κλιμάκιο Επιθεωρητών της οικείας Λιμενικής Αρχής, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι είκοσι εννέα (29) επιβάτες και τα οκτώ (08) οχήματα που επρόκειτο να ταξιδέψουν, προωθήθηκαν στον προορισμό του με έτερο δρομολογημένο πλοίο. 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για πτώση Ε.Ι.Χ. οχήματος, κενό επιβατών, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ κατά δήλωση του 43χρονου οδηγού, το περιστατικό συνέβη διότι ο ίδιος δεν είχε ενεργοποιήσει τον χειροκίνητο μηχανισμό ακινητοποίησης του οχήματος.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυστεί πρωινές ώρες της 15-01-2019.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL