Διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Τήνο

Διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Τήνο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή προφήτη Ηλία Μαρώνειας, λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Μαλαγαρίου νήσου Σάμου, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ασύλου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Τήνου, όταν Ε.Ι.Χ όχημα με οδηγό έναν 62χρονο, ήρθε σε επαφή με ποδήλατο που οδηγούσε ένας 12χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα την πτώση του δεύτερου στο οδόστρωμα.

Ο 12χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων στον 62χρονο οδηγό.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL