Διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στη Λέρο

Διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στη Λέρο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς επίσης και άδειες διαμονής που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Για αντίσταση, απείθεια και εξύβριση συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός, βραδινές ώρες χθες, στην Ακτή Τζελέπη (Πύλη Ε8) εντός του κεντρικού λιμένα Πειραιά, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Τομέα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

*****

 

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πάτμου και Λέρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έκτακτη προσέγγιση στο λιμένα Λακκί Λέρου του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR 2'' Ν.Π. 10764, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Ρόδος – Κως – Λέρος – Πάτμος – Πειραιάς) και ύστερα από τον καταπόπλου του στο λιμένα Πάτμου, προκειμένου αποβιβάσει 70χρονο ασθενή επιβάτη.

Ο ανωτέρω ασθενής, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Λέρου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κεντρικό θεραπευτήριο - Κέντρο Υγείας Λέρου, ενώ το ''BLUE STAR 2'' απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Πειραιά.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL