Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Πειραιά -Τραυματισμός ναυτικού στην Κω - Πρόσκρουση σκαφών στο Πέραμα – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη - Βύθιση Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στη Σκιάθο -Κράτηση M/V πλοίου στη Θεσσαλονίκη

Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Πειραιά -Τραυματισμός ναυτικού στην Κω - Πρόσκρουση σκαφών στο Πέραμα – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη - Βύθιση Ι/Φ-Α/Ψ  σκάφους στη Σκιάθο -Κράτηση M/V πλοίου στη Θεσσαλονίκη
 
Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, μία (01) σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ'' του λιμένα Πειραιά.
Ανωτέρω σορός ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ύψους περίπου 1,70μ.,  με χρώμα μαλλιών μαύρο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ».
Προανάκριση διενεργείται από το Α'  Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. 
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κω για τον τραυματισμό ναυτικού μέλους πληρώματος (51χρονος με ειδικότητα ναύτη) του Φ/Γ-Ο/Γ  "ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ'' Ν. Χίου 448, εντός του πλοίου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων στο άνω γκαράζ του πλοίου ο 51χρονος έχασε τις αισθήσεις του.
Ο ναυτικός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κω για ιατρικό έλεγχο, όπου παρέμεινε για προληπτικούς λόγους.
Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Κω.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ» Ν.Π. 11715, το οποίο ελλιμενίζεται σε ναυπηγείο της περιοχής, λόγω των ανέμων προσέκρουσε με το πρωραίο του τμήμα στο Μ/Υ «MALTESE FALCON» σημαίας Μάλτας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο  σκάφη.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση 53χρονου ημεδαπού με το δίκυκλο όχημα του, στη θάλασσα στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο 53χρονος είχε ήδη ανασυρθεί από τη θάλασσα. 
Ο ανωτέρω δήλωσε σε υπαλλήλους του ΕΚΑΒ ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν επιθυμεί την διακομιδή του σε νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ από την πτώση του δικύκλου δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για την βύθιση του Ι/Φ Α/Ψ ''ΓΚΡΙΝ ΝΤΡΑΓΚΟΝ'' ΝΘ 1155, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη βόρεια προβλήτα του λιμένα Σκοπέλου.
Συγκεκριμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων το ανωτέρω σκάφος προσέκρουσε στην προβλήτα με αποτέλεσμα την βύθιση του εντός του λιμένα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή τραυματισμός.
*****
Το μέτρο της κράτησης (DETENTION)  επιβλήθηκε στο Μ/V “RANI” σημαίας Togo, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις–αντικανονικότητες του παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL