Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα – Βλάβη σε Ε/Γ – Δ/Ρ πλοίο στη Λέρο –Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για παράνομη αλιεία στην Καβάλα – Σύλληψη ημεδαπού στην Πάρο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στον Πόρο Κεφαλληνίας

Στη σύλληψη ενός 51χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας / Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στον κεντρικό λιμένα Καβάλας πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Λήμνο, βρέθηκε στην κατοχή του 51χρονου μία λευκή χάρτινη συσκευασία με ποσότητα κατεργασμένης ινδικής κάνναβης βάρους 0,6 γραμμαρίων.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή στελεχών Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης   ανευρέθησαν επιπλέον:
νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 2,9 γραμμαρίων,
νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 3,3 γραμμαρίων και 
νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 1,9 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΛΕΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν. Λέρου 59, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πυθαγόρειο για Αγαθονήσι - Φαρμακονήσι  - Λέρο – Λειψούς – Αρκιούς – Πάτμο - Λειψούς, για βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα Φαρμακονησίου και Λέρου.
Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο μετέφερε τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες, πλέοντας με ιδία μέσα, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε  στον λιμένα Λέρου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.
Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Λέρου, όπου διαπιστώθηκε η βλάβη και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας 
*****
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας , κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά 31χρονου αλλοδαπού για παράνομη αλιεία.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, κατελήφθη ο ανωτέρω στη θαλάσσια περιοχή«ΒΡΑΣΙΔΑ» Ελευθερών Καβάλας να έχει αλιεύσει οχτώ (08) πλαστικά τελάρα αλιεύματα του είδους «ΑΧΙΝΟΣ» συνολικού βάρους εκατόν τριάντα δύο (132) κιλών, το μεγαλύτερο τους μέρος τους υπολειπομένων διαστάσεων των πέντε (05) εκατοστών.
Τα ανωτέρω αλιεύματα εντοπίστηκαν εντός και πλησίον Ι.Χ.Ε. οχήματος, ενώ αρχικά ο ανωτέρω τράπηκε σε φυγή και στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Λιμενική Αρχή Καβάλας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση , τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην θάλασσα, επειδή ήταν ζωντανά.
*****
Στη σύλληψη ενός 54χρονου προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Πάρου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια αλιευτικών ελέγχων στις λιμενικές εγκαταστάσεις Πίσω Λιβαδίου Πάρου, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο είχε τοποθετημένες πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ είχαν κατατεθεί οι νόμιμες καθώς και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στη Δ.Ο.Υ. Πάρου.
Όπως διαπιστώθηκε επίσης, ο 54χρονος δεν ήταν εφοδιασμένος με ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το ανωτέρω όχημα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση  κατασχέθηκαν οι πλαστές πινακίδες και η άδεια οδήγησης. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
ενός 65χρονου, ενός 28χρονου και μίας 11χρονης, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64,
60χρονου από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Ν. Ιθάκης 461.
*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία «ΛΙΜΕΝΙΑ» Πόρου Κεφαλληνίας.
Από την οικία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL