Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Ακυβερνησία αλιευτικού σκάφους στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών

 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της Λ. Αιγαίου στη χερσαία ζώνη λιμένα Χίου, όταν δίκυκλο όχημα με δύο (02) επιβαίνοντες προσέκρουσε σε προπορευόμενο Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ένας 65χρονος .
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 44χρονου οδηγού του δίκυκλου οχήματος, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο συνεπιβάτης μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προληπτικά στο ανωτέρω Νοσοκομείο.
Το δίκυκλο όχημα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας και ήταν ανασφάλιστο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στη σύλληψη μίας 20χρονης αλλοδαπής  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη ενός 37χρονου και ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου τους σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη – ακυβερνησία του Ε/Π – Α/Κ σκάφους «ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ» Λ.Α. 3341, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Μετώπης και ν. Αίγινας με δύο (02) επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω αλιευτικό καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΙΙ» Ν.Α. 175, με τη συνδρομή του οποίου το «ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας . 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
48χρονου και 53χρονου από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής , με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ» Ν.Π. 11589,
77χρονου από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν. Λέρου 56,
74χρονου από τον  λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόσου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και 
73χρονου από το λιμένα Μυκόνου προς το λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν. 64.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL