Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο και στη Μήθυμνα –

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο και στη Μήθυμνα –   Θαλάσσια ρύπανση στο Λαύριο – Διακομιδή  ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ακρωτηρίου Πράσου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από  την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ότι κατά τη διάρκεια πετρέλευσης του Δ/Ξ “ΑΪΣ ΧΩΚ” Ν.Π. 12539 στο μόλο εγκατάστασης ΔΕΗ/ΑΗΣ Κερατέας – Λαυρίου, παρουσιάστηκε ρήξη σε μια από τις μάνικες πετρέλευσης,  με αποτέλεσμα τη διαρροή καύσιμου – μαζούτ στο κατάστρωμα του πλοίου και στη θάλασσα.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης, ενώ ανελήφθησαν οι εξής ενέργειες: διακόπηκε άμεσα η πετρέλευση του πλοίου, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα, ενώ από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης σε ιδιωτική εταιρεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64, 62χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL