Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Θάνατος αλλοδαπού μέλους πληρώματος Δ/Ξ στην Κάρυστο – Παράνομη επαγγελματική αλιεία στη Σητεία – Αποβίβαση αλλοδαπού τραυματία μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στον Πειραιά

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα ενός (71) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΣΟΝΙΑ'', πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 50χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος του Δ/Ξ ''CLIPPER VENUS'' σημαίας Νορβηγίας, το οποίο πραγματοποιούσε διέλευση από το Στενό Καφηρέα.

Ο ανωτέρω 50χρονος, αφού το πλοίο αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή 02ν.μ. από το λιμένα Καρύστου, μεταφέρθηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν. Καρύστου 110 στον οικείο λιμένα, και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΔΙΟΚΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου ο ανωτέρω ναυτικός βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο χώρο του μηχανοστασίου και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα δίπλα στο μπόιλερ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

 

*****

 

Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Σητείας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για διενέργεια παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας από το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ''ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ'' Ν.Α.Ν. 32.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Φανερωμένης, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος δεν έφερε επαγγελματική άδεια αλιείας σκάφους σε ισχύ, ο ιδιοκτήτης του δεν επέβαινε σε αυτό, ενώ οι δύο (02) επιβαίνοντες δεν έφεραν ατομικές επαγγελματικές άδειες αλιείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Σητείας κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία και δεκαπέντε κιλά (15kg) αλιευμάτων.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι 28χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Κ/Ζ ''CELESTYAL OLYMPIA'' σημαίας Μάλτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Πειραιά, παρελήφθη από τη ΛΑΝΤΖΑ «ΡΟΥΣΣΗΣ ΙΙ» Ν.Π. 8106, μεταφέρθηκε στην προβλήτα Ξαβερίου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ιδιωτικό ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL