Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη – Θάνατος ναυτικού στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς

Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη – Θάνατος  ναυτικού στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 11117, για περιστατικό απώλειας της αριστερής άγκυρας, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στον οικείο λιμένα προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Ζάκυνθο, με 89 επιβάτες, 35 ΙΧ και 32 Φ/Γ οχήματα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ στη συνέχεια και κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης εκδιδόμενο μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη ένας μεμονωμένος κυκλικός πλους Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη).
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα Χίου προερχόμενο από λιμένα Ψαρών, για περιστατικό ασθένειας  55χρονου ναυτικού (ειδικότητας μηχανοδηγού Α΄).
Κατόπιν μεταφοράς του ανωτέρω στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 49χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL