Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών –Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Κράτηση M/V πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή ασθενούς

 Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών –Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Κράτηση M/V πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή ασθενούς
 
Μηχανική βλάβη παρουσίασε, βραδινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ “ANYUTA” σημαίας Η.Π.Α., με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΒΑΤΙΚΩΝ”.
Με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν στο σημείο, το “ANYUTA” προσδέθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού. 
 
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών ηλικίας 29 και 59 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 59χρονου, ο οποίος τη συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
 
Το μέτρο της κράτησης (DETENTION)  επιβλήθηκε στο Μ/V “OLTENITSA” σημαίας Ουκρανίας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιους επιθεωρητές της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις του παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν.64, 83χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL