Κατάσχεση Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε φορτηγό όχημα στη Σάμο– Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Κατάσχεση Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε φορτηγό όχημα στη Σάμο–  Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας 
 
 
Στην κατάσχεση του Ι/Φ σκάφους “AMORE TERA”, σημαίας Η.Π.Α. και του Εγγράφου Εθνικότητάς του, προέβη βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο προανάκρισης, αναφορικά με τη μηχανική βλάβη που είχε παρουσιάσει το εν λόγω σκάφος την 23/02/2019, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Ιταλία με προορισμό την Τουρκία, προέκυψε ότι το Έγγραφο Εθνικότητας που είχε στην κατοχή του ο φερόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας του σκάφους, ήταν παραποιημένο, κατά παράβαση των άρθρων 216 και 217 του Π.Κ. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου. 
 
*****
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε σταθμευμένο Φ.Ι.Χ. όχημα  εντός του περίφρακτου χώρου του παλαιού λιμένα Σάμου.
Συγκεκριμένα, στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, διαπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς σε Φ.Ι.Χ. όχημα το οποίο  κινήθηκε  αυτοδύναμα και προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο έμπροσθεν αυτού. 
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου με πυροσβεστικό όχημα το οποίο προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ και τα δύο οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές. 
Προανάκριση  διενεργείται  από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους “ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ” εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα,  στην παραλία “ΣΚΑΝΔΑΡΙ”  Κω.
Από το Λιμεναρχείο Κω ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL