Μηχανική βλάβη φορτηγού πλοίου στο Στενό Καφηρέα – Πυρκαγιά σε σκάφος αναψυχής στο Φλοίσβο – Κατάσχεση αλιευμάτων και επιβολή κυρώσεων σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη Νάξο

Μηχανική βλάβη φορτηγού πλοίου στο Στενό Καφηρέα – Πυρκαγιά σε σκάφος αναψυχής στο Φλοίσβο – Κατάσχεση αλιευμάτων και επιβολή κυρώσεων σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη Νάξο
        
            Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Καρύστου βραδινές ώρες χθες, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ πλοίου ''AMUR 2507'' σημαίας Παλάου, με δεκατέσσερα (14) άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Στενού Καφηρέα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.
       Το εν λόγω πλοίο, προερχόμενο από το λιμένα Κέρσον Ουκρανίας με προορισμό το λιμένα Χαλκίδας, αγκυροβόλησε στον όρμο Καρύστου αυτοδύναμα, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
  *****
 
       Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου βραδινές ώρες χθες,  για περιστατικό πυρκαγιάς στο σκάφος αναψυχής ''MARIA LUISA IV'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν στο χερσαίο χώρο της μαρίνας Καλλιθέας.
      Άμεσα στο χώρο μετέβησαν στελέχη του οικείου Λιμεναρχείου καθώς και τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είχε ξεκινήσει από το μηχανοστάσιο του σκάφους, χωρίς να προκληθούν ζημιές στο υπόλοιπο τμήμα του.
        Από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ''MARIA LUISA IV'',  ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή ζημιές σε παρακείμενα σκάφη.
 
 
*****
       
         Στο πλαίσιο των αλιευτικών ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νάξου, εντοπίστηκε σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος πλεονάζουσα ποσότητα του είδους λουθούριου, σε ποσότητα δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) τεμαχίων πέραν της μέγιστης ημερήσιας ποσότητας αλίευσης (400 τεμάχια).
           Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του Κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους και κατασχέθηκαν τα πλεονάζοντα αλιεύματα, τα οποία επεστράφησαν στη θάλασσα καθόσον ήταν ζωντανά.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL