Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα πέντε (55) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
*****
 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 41, 30 και 29 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 30χρονη και ο 29χρονος κατείχαν και επέδειξα, ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 41χρονου, ο οποίος τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
***** 
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες χθες, από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος στην περιοχή Εγγλεζονησίου Β. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ο χειριστής του ως άνω σκάφους να έχει αλιεύσει 280 άτομα αχινών κατά παράβαση του Π.Δ. 373/85.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η πλεονάζουσα ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL