Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στους Φούρνους –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στους Φούρνους – Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθἐος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από  την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό βύθισης σκάφους στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Φούρνων και την ύπαρξη ατόμου επί της βραχονησίδας “ΚΙΣΗΡΙΑ”.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  το οποίο περισυνέλεξε τον μοναδικό επιβαίνοντα του σκάφους, καλά στην υγεία του και τον μετέφερε στο λιμένα Φούρνων. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν,  πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
47χρονου,  από το λιμένα Ίου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53 και
19χρονου, από το λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL