Συνέχεια ενημέρωσης για την ευρεία επιχείρηση έρευνας – διάσωσης αλλοδαπών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σάμου την 07/03/2019 –

Συνέχεια ενημέρωσης για την ευρεία επιχείρηση έρευνας – διάσωσης αλλοδαπών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σάμου την 07/03/2019 – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Τ/Χ σκάφος στο Βόλο – Σωματικές βλάβες και σύλληψη για παράνομη βία στο Ρέθυμνο

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δώδεκα (12) αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε από βραδινές ώρες της 06/03/2019 μέχρι πρωινές ώρες της 07/03/2019, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σάμου, γνωρίζεται ότι από το Λιμεναρχείο Σάμου συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου, για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο καθώς και για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Τ/Χ Ι/Δ-Α/Ψ σκάφος “ΣΥΛΙΑ” Τ.Β. 1120, κενό επιβατών, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Βόλου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του οποίου η πυρκαγιά κατασβέστηκε, χωρίς να επεκταθεί σε διπλανά σκάφη.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη απαντλήθηκαν με ασφάλεια τα νερά της κατάσβεσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΥΛΙΑ”.

 

*****

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, ότι στο Ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου, άγνωστος, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 31χρονο αλλοδαπό.

Ο ανωτέρω μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για ιατρική περίθαλψη από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Επίσης, στη σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, μετά από καταγγελία ημεδαπής ότι ο ανωτέρω άσκησε σε αυτήν παράνομη βία, κατά παράβαση του άρθρου 330 Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL