Παραλαβή με ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας τραυματία αλλοδαπού ναυτικού από Φ/Γ πλοίο στη Χίο –

Παραλαβή με ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας τραυματία αλλοδαπού ναυτικού από Φ/Γ πλοίο στη Χίο Σύλληψη αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ιερισσό – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στο Ηράκλειο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, απογευματινές ώρες σήμερα, από το Φ/Γ ''CONTSHIP DON'' σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα ν. Χίου, 28χρονος αλλοδαπός τραυματίας μέλος πληρώματος που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, και σύμφωνα με δήλωσή του γλίστρησε με δική του υπαιτιότητα σε εσωτερική σκάλα του πλοίου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο ''ΟΜΗΡΟΣ'' ν. Χίου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο, όπου παραμένει για προληπτική νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

 

Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ανωτέρω συλληφθέντων,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα έξι (46) λαθραία πακέτα τσιγάρων και τρεις (03) λαθραίες συσκευασίες καπνού, ενώ κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε σε μη ιδιοκτησίας τους Ι.Χ.Ε. όχημα, το κλειδί του οποίου διέθεταν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (03) λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών θα γνωστοποιηθεί με νεότερο δελτίο τύπου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ'' Ν. Ιερισσού 12346, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Αμμουλιανής προκειμένου εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Τρυπητής, για αδυναμία χειρισμού εκκίνησης λόγω βλάβης στην αντλία πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι δεκαοχτώ (18) επιβάτες, τα τέσσερα (04) Ι.Χ. και το ένα (01) Φ/Γ που ανέμεναν στο λιμένα Αμμουλιανής προς επιβίβαση, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στο Ι/Φ ''NEMESIS'' σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή 12ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Ηρακλείου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Η.11 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηρακλείου, συνοδευόμενο από το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NEMESIS'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης αντίστοιχου βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών στην περιοχή ''ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΜΟΣ'' Ελαφόνησος Λακωνίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL