Διακομιδή βρέφους από Σκόπελο σε Ελευσίνα – Ημιβύθιση Τ/Χ σκάφους στη Ζάκυνθο – Τροχαίο ατύχημα στην Πάτμο

 
Διακομιδή βρέφους από Σκόπελο σε Ελευσίνα – Ημιβύθιση Τ/Χ σκάφους στη Ζάκυνθο –  Τροχαίο ατύχημα στην Πάτμο 
 
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για περιστατικό βρέφους εννέα (09) μηνών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και διακομιδής από τη Σκόπελο στο Βόλο. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή η διακομιδή του βρέφους από το περιπολικό σκάφος  της οικείας Λιμενικής Αρχής. Στη συνέχεια και με μέριμνα του Κ.ΕΠ.Ι.Χ., επιχειρήθηκε η διακομιδή του, μέσω του Δ/Ξ “ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 11168 με τη συνδρομή του Τ/Χ “ἉΓΓΕΛΟΣ” Τ.Μ. 494, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου,  η οποία επίσης δεν κατέστη εφικτή,  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Τελικά, η διακομιδή πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Σκόπελο προς την Ελευσίνα.
 
*****
 
Διαπιστώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το ερασιτεχνικό  Τ/Χ σκάφος ΄΄ΠΑΝΙΟΖΑ΄΄ Τ.Ζ. 03, ημιβυθίστηκε σε αβαθή, στο σημείο που βρισκόταν ελλιμενισμένο, στην προβλήτα  Αγίου Διονυσίου. 
Από τον ιδιοκτήτη του σκάφους κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυσή του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου ότι επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Σκάλας Πάτμου Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 78χρονο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο όχημα, με οδηγό 45χρονη.
Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για περαιτέρω εξετάσεις, από όπου εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL