Συλλήψεις στην Πάτρα - Ακυβερνησία Τ/Ρ -Α/Ψ σκάφους και βυθίσεις σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Αρκίτσα

Συλλήψεις στην Πάτρα - Ακυβερνησία  Τ/Ρ -Α/Ψ σκάφους  και βυθίσεις σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Αρκίτσα 
 
 
Στη σύλληψη ενός 38χρονου ημεδαπού  προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση  περιοριστικών όρων διαμονής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 38χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, επρόκειτο να ταξιδέψει με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας . 
 
Επίσης, στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 36, 30, 23, και 18 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Φ/Γ όχημα  με οδηγό τον 36χρονο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ειδικά διαμορφωμένου χώρου-κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου του Φ/Γ, όπου βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι οι αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο. 
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας από την Λιμενική Αρχή Αιδηψού, για την ακυβερνησία του Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφους “ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΖΕΝΗ” Ν.Π. 7493, στη θαλάσσια περιοχή της Αρκίτσας.
Το εν λόγω σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Αγίου Νικολάου στην Αιδηψό Ευβοίας- τελώντας σε ακινησία- και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών κόπηκαν τα σχοινιά αγκυροβολίας του, με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου με κατεύθυνση την θαλάσσια περιοχή της Αρκίτσας.
Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής το οποίο επιβιβάστηκε στο Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ἉΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.ΑΤ49Α' μαζί με τον κυβερνήτη του καθώς και τον κυβερνήτη του ακυβέρνητου σκάφους.  
Το ακυβέρνητο Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος εντοπίστηκε, τριακόσια (300) περίπου μέτρα από τον λιμένα της Αρκίτσας, όπου επιβιβάστηκε σε αυτό ο κυβερνήτης του και με ιδία μέσα το κατεύθυνε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Αρκίτσας , συνοδεία του Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ἉΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.ΑΤ49Α' .
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης  που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Ρ-Α/Ψ “ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΖΕΝΗ” Ν.Π. 7493. 
 
Επίσης, τρία (03) συνολικά ερασιτεχνικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στο αλιευτικό καταφύγιο Αρκίτσας, λόγω των δυσμενών  καιρικών συνθηκών. 
Ειδικότερα, τα δύο από τα τρία σκάφη ανελκύθηκαν άμεσα από γερανοφόρο όχημα και απομακρύνθηκαν ενώ στο τρίτο σκάφος πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων και επιστροφή στη θέση του ελλιμενισμού του.
Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διενεργείται  προανάκριση από το  Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL