Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Άνδρο -

Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Άνδρο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδές ασθενών

 

Προσάραξη του Δ/Ξ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι'' Ν.Π. 10964 σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε βραχώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Γαυρίου νήσου Άνδρου.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Άνδρο με προορισμό το λιμένα της Σκύρου, με οκτώ (08) ημεδαπούς μέλη πληρώματος και δύο (02) ημεδαπούς επιβάτες, έμφορτο με 455,46 κυβικά μέτρα βενζίνη και 428,29 κυβικά μέτρα diesel oil.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς επίσης και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999.

Προληπτικά έχουν τοποθετηθεί δύο (02) αντιρρυπαντικά φράγματα προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ από τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που διενήργησαν υποθαλάσσιο έλεγχο στα ύφαλα του πλοίου διαπιστώθηκε ρήγμα ύψους 15 εκατοστών περίπου και μήκους 4 εκατοστών στην αριστερή πλευρά της πλώρης.

Στο σημείο παραμένουν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι'' μέχρι την επιθεώρησή του από τον παρακολουθούντα εξ΄ ολοκλήρου το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.

Περαιτέρω εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου

 

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 50χρονου από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ- Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV “ N.N. 64 και

  • 34χρονης από το λιμενίσκο Κουκουναρίων Σκιάθου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σ 158

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL