Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Κέρκυρα - Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Πάτρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα- Παροχή συνδρομής σε σκάφος στα Χανιά – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας στο νέο λιμένα  Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν σωματικής έρευνας που διενεργήθηκε στον ανωτέρω, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, βρέθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους δεκατριών γραμμαρίων και τριάντα ενός δεκάτων του γραμμαρίου (13,31 γραμ.), μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους  εξήντα τριών δεκάτων του γραμμαρίου (0,63 γραμ.) και ένας πλαστικός τρίφτης ακατέργαστης κάνναβης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κέρκυρας.  
*****
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 29χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο/ψυγείο), το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου, που αποτελείτο από παλέτες με χαρτοκιβώτια που περιείχαν πορτοκάλια, δέκα (10) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων, μεσημβρινές ώρες χθες, για  σκάφος σε κίνδυνο ανοιχτά του κόλπου Χανίων.
Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ  “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν.Χ. 495 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, τα οποία εντόπισαν το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΜΑΡΑΚΙ» Ν.Χ. 158.
Το ανωτέρω σκάφος είχε σπασμένο ιστίο , αλλά κατέπλευσε αυτοδύναμα συνοδευόμενο από το Π.Λ.Σ. και το “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” στο Ενετικό λιμάνι Χανίων με τους εννέα (09) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από τη Λιμενική Αρχή Χανίων  απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΑΡΑΚΙ»  μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα .
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης στην περιοχή «ΝΗΡΙΗΔΩΝ».
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL