Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη

Σύλληψη  αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη
 
  Στη σύλληψη ενός 60χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας-Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
  Συγκεκριμένα, ο  ανωτέρω εντοπίστηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου να παραλαμβάνει δέμα από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων,  το οποίο περιείχε μία (01) πλαστική συσκευασία με καπνό ναργιλέ, μικτού βάρους ενός κιλού και είκοσι δύο γραμμαρίων (1,022 kg) και επτά (07) κούτες των δέκα (10) πακέτων με καπνό ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους τριών κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (3,500kg),  χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
  Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες καπνικών προϊόντων, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χανίων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
    *****
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
  Συγκεκριμένα, το εν λόγω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL