Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη δεξαμενοπλοίου στην Άνδρο την 16/03/2019 – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη δεξαμενοπλοίου στην Άνδρο την 16/03/2019 – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα –  Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αποκολλήθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Δ/Ξ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι'' Ν.Π. 10964,  το οποίο είχε προσαράξει πρώτες πρωινές ώρες της 16/03/2019 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Γαυρίου νήσου Άνδρου, με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ν.Π. 11144. Κατά τη διάρκεια της αποκόλλησης παρέμεναν στην περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Το εν λόγω πλοίο, κατέπλευσε αυτοδύναμα και ασφαλώς στο λιμένα Γαυρίου με τη συνοδεία του Ρ/Κ, ενώ κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε έλεγχο των υφάλων του, χωρίς να υπάρξουν άλλες παρατηρήσεις πέραν του αριστερού πλωραίου ρήγματος στο οποίο έχουν εκτελεστεί εργασίες στεγανοποίησης.
Το δεξαμενόπλοιο παραμένει στο λιμένα Γαυρίου υπό απαγόρευση συνέχισης πλόων μέχρι την επιθεώρησή του από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαέξι (16) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΟΜΑΡΟΝΗΣΙΑ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας. 
 
 *****
 
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο  με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης,στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL