Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή – μεταφορά μεγάλης ποσότητας δίθυρων μαλακίων (οστράκων) υπολειπομένων διαστάσεων με σκοπό την πώληση -εμπορία τους στην Αλεξανδρούπολη

 

Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή – μεταφορά μεγάλης ποσότητας δίθυρων μαλακίων

(οστράκων) υπολειπομένων διαστάσεων με σκοπό την πώληση -εμπορία τους στην

Αλεξανδρούπολη

 

 

Δύο χιλιάδες διακόσια τριάντα εννέα κιλά (2.239 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί ηλικίας 49 και 42 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία τους.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε αγροτική οδό στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Έβρου, δύο (02) Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγούς τους ανωτέρω, με τα οποία μετέφεραν σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).

Τα εν λόγω οχήματα οδηγήθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν – διακινούσαν, από κοινού, συνολικά εκατόν είκοσι δύο (122) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους δύο χιλιάδων διακοσίων τριάντα εννέα κιλών (2.239 kg).

Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Τα οχήματα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να οδηγούν τα Ε.Ι.Χ. οχήματα άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας αρχής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

 

 

 


Wildcard SSL