Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά την 18/03/2019 – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά την 18/03/2019 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σχετικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στα Χανιά, πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Χανίων, ανέρχονται στο ποσό των χιλίων είκοσι εννέα ευρώ και εννιακοσίων σαράντα πέντε λεπτών (1029, 945€).

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΡΑΣΟ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ'' Λ.Α.1154 για περιστατικό μηχανικής βλάβης ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε στο λιμένα Αίγινας με τη συνδρομή του παραπλέοντος Ε/Π-Α/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ'' Λ.Α.3468, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, επιθεώρησης του σκάφους και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Φολέγανδρου στο λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. Νάξου 64, 60χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL