Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Βλάβη Ε/Γ – Υ/Γ στον Βόλο – Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό στην Μυτιλήνη– Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα επτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Οινουσσών, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το  πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ.,  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 11061 ότι διαπιστώθηκε ελαφρύς κραδασμός στη δεξιά πλευρά του σκάφους κατά τον πλου προς τον λιμένα Βόλου.
Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο   Αλόννησο – Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου όπου κατόπιν ελέγχου από δύτη εντοπίστηκε εμπλοκή αλιευτικού εργαλείου (πετονιά) στον δεξιό άξονα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΡΑΤΩ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα,  ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το επόμενο δρομολόγιο του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας .
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της πλατείας Πλωμαρίου, όταν μοτοσυκλέτα που οδηγούσε μία 22χρονη, συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 71χρονο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της οδηγού της μοτοσυκλέτας, η οποία διεκομίσθη αρχικά από ιδιώτη στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, όπου παραμένει νοσηλευόμενη. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με οδηγό μία 34χρονη  συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε μία 56χρονη.
Από τη σύγκρουση η οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανετράπη επί του οδοστρώματος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 34χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η οδηγός του Ε.Ι.Χ. οχήματος   δεν διέθετε τη νόμιμη άδεια οδήγησης και το Κ.Τ.Ε.Ο. για την κυκλοφορία του οχήματος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Στη σύλληψη μιας 26χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Αγιόκαμπου στη θαλάσσια περιοχή Βέλικας ν. Λάρισας. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL