Συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπού στην Ελευσίνα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσια χελώνας

  Συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπού στην Ελευσίνα   –  Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσια χελώνας
 
Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 44 ετών, και ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας. 
Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης από ιδιώτη, τα ανωτέρω στελέχη μετέβησαν στην περιοχή “ΒΛΥΧΑ” Ελευσίνας με περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και με περιπολικό όχημα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ από ξηράς, διαπιστώνοντας ότι σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στο σημείο, είχαν παραβιαστεί χώροι αυτού και είχαν προκληθεί υλικές ζημιές, ενώ από το μηχανοστάσιο είχαν εξαρμωθεί εξαρτήματα και στη γέφυρα του πλοίου είχε γίνει απόπειρα αφαίρεσης ναυτιλιακού εξοπλισμού.
Πλησίον του σημείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο  32χρονος και ο 35χρονος, ενώ κατόπιν έρευνας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 44χρονος, ως οδηγός και ιδιοκτήτης Ι.Χ.Ε. οχήματος με τρέιλερ, εντός του οποίου ανευρέθησαν διάφορα εργαλεία, σάκοι και μπρούτζινα αντικείμενα. Επιπροσθέτως, λίγα μέτρα πιο κάτω εντοπίστηκε λέμβος, για την οποία ο 44χρονος επέδειξε ναυτιλιακό έγγραφο το οποίο δεν αντιστοιχούσε στα στοιχεία της λέμβου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα με το ρυμουλκό, η λέμβος και ο εξωλέμβιος κινητήρας, διαρρηκτικά εργαλεία, ένας σουγιάς πτυσσόμενος με δύο λεπίδες οκτώ και εννέα εκατοστών, το ποσό των χιλίων εκατόν πενήντα ευρώ (1.150€) που έφερε ο 44χρονος, τρία (03) κινητά τηλέφωνα και ένας (01) φορητός υπολογιστής. 
 
    Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr. 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ'' Ν.Π. 9939 ότι μετά τον απόπλου του από το λιμένα Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην είσοδο του λιμένα,  διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας και αιτήθηκε τη συνδρομή ρυμουλκών.
Το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ'' το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο προς  τους λιμένες Θήρας και Μυκόνου, κατέπλευσε με ασφάλεια με τη συνδρομή των ρυμουλκών “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” Ν.Η. 11 και “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Α” Ν.Η. 135., στον οικείο λιμένα,  όπου αποβίβασε διακόσιους πενήντα επτά  (257) επιβάτες,  εννέα (09) Ι.Χ., επτά (07) Φ/Γ και τρία (03) Δ/Κ. 
Στη συνέχεια με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες και τα οχήματα μετεπιβιβάστηκαν στο Τ/Χ “CHAMPION JET 2” σημαίας Κύπρου το οποίο εκτελεί προγραμματισμένο δρομολόγιο για Ηράκλειο – Θήρα – Ιο – Νάξο – Μύκονο - Πάρο και επιστροφή.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους «ΚΑΡΕΤΤΑ ΚΑΡΕΤΤΑ» εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Μούδρου στην παραλία «ΜΙΚΡΟ ΦΑΝΑΡΑΚΙ ΜΟΥΔΡΟΥ.»  ν. Λήμνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL