Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στο Στενό Καφηρέα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα και στη Μύκονο – Σύλληψη Πλοιάρχου στη Ζάκυνθο - Προσάραξη Τ/Ρ - Α/Ψ σκάφους στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Μονεμβασία

Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στο Στενό Καφηρέα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα  και στη Μύκονο – Σύλληψη Πλοιάρχου στη Ζάκυνθο - Προσάραξη Τ/Ρ - Α/Ψ σκάφους στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Μονεμβασία
 
Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Φ/Γ ''JAGUAR'' σημαίας Λιβερίας στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα με είκοσι (20) άτομα πλήρωμα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.
Το πλοίο προερχόταν από λιμένα Τουρκίας με προορισμό τον Πειραιά, έμφορτο με  εμπορευματοκιβώτια και αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα,συνεχίζοντας το ταξίδι του.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 29 και 33 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 29χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της 33χρονης πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
      
*****
 
Στη σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου προέβησαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου μεσημβρινές ώρες χθες.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω συνελήφθη για διενέργεια θαλάσσιας περιήγησης με πιστοποιητικά ασφαλείας που δεν ανταποκρίνονται στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και για απειλή.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 18, 20 και 25 ετών προέβησαν βραδινές ώρες χθες τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.
Συγκεκριμένα κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος και ο 20χρονος κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα τα οποία τους προμήθευσε ο 25χρονος, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.
 
*****
Ενημερώθηκαν ή Λιμενική Αρχή Πάτρας  πρωινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Τ/Ρ – Α/Ψ σκάφους ''ΣΕΙΡΙΟΣ'' Ν.Π. 3769, για προσάραξή του σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου Δυτικής Αχαΐας, με  τρεις (03) επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π-Α/Κ ''ΑΛΕΞΗΣ Μ'' Ν. Πάτρας 413, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς προς παροχή συνδρομής. Το ''ΣΕΙΡΙΟΣ'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του  ''ΑΛΕΞΗΣ Μ'' και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αλυκών Κάτω  Αχαΐας.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΕΙΡΙΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
 *****
 
Δύο (02) θαλάσσιες χελώνες του είδους ''καρέτα - καρέτα'', εντοπίστηκαν νεκρές μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή του λιμένα Γέρακα Μονεμβασιάς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.

 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL