Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καβάλα και στον Πειραιά– Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Διάσωση αλιέα στο Ρέθυμνο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Ιθάκη – Διακομιδή ασθενούς

 
Στη σύλληψη ενός 50χρονου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας / Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στον κεντρικό λιμένα Καβάλας με τη συνδρομή Αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Λήμνο, βρέθηκε στην κατοχή του 50χρονου, στη θήκη μουσικού οργάνου,  μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 33 γραμμαρίων.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή στελεχών Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ανευρέθηκαν επιπλέον:
χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 28 γραμμαρίων και
νάιλον συσκευασία με ποσότητα καπνού αναμεμειγμένου με ινδική κάνναβη  βάρους 140 γραμμαρίων .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, κατά τη διενέργεια νομότυπων ελέγχων εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Πειραιά.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω κατά την επιβίβασή του στο ως άνω πλοίο, βρέθηκε να κατέχει, εντός σακιδίου μέσης,  μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 25,2 γραμμαρίων, μία (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων και μία (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1,9 γραμμαρίων.
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου  για την ύπαρξη ατόμου σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ” ν. Ρεθύμνου. 
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν  από ξηράς στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα καθώς, ενώ απέπλευσε και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Το άτομο σε κίνδυνο εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το Τ/Χ σκάφος «ΜΑΡΑΚΙ» Σ.Ρ. 381 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι «ΜΠΑΛΙ» Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.
Πρόκειται για 55χρονο αλιέα που επέβαινε στο υπό την ιδιοκτησία του Α/Κ «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» Ν.Ρ. 670 και στην προσπάθεια του να ανασύρει τα δίχτυα έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα.
Ο 55χρονος δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν επιθυμούσε την μεταφορά του σε Νοσοκομείο, ενώ το  «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ «ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ» Λ.Η. 753 στον λιμένα «ΜΠΑΛΙΟΥ» Ρεθύμνου.
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας για μηχανική βλάβη και πιθανή εισροή υδάτων του Ι/Φ σκάφους «BAGHEERA» σημαίας Μάλτας στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ατόκου.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εντόπισαν το «BAGHEERA» να πλέει αυτοδύναμα με χρηση ιστίων προς λιμένα Βαθέως.
Στο σημείο κατέπλευσε και το Α/Κ -Ε/Π «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Σ.Ι. 71 το οποίο ρυμούλκησε το «BAGHEERA» συνοδεία των ΠΛΣ στη θέση μαρίνα λιμένος Βαθέως Ιθάκης.
Οι δύο (02) επιβαίνοντες του ανωτέρω σκάφους, ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή είναι καλά στην υγεία τους, ενώ με μέριμνα του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ιθάκης διενεργήθηκε απάντληση των υδάτων.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του «BAGHEERA», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν  διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη,  πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κάστου Λευκάδας στο λιμένα Μύτικα Αιτ/νίας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ» Ν.Λ. 313, 35χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL