Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του χειριστή της λέμβου –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του χειριστή της λέμβου – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη του χειριστή της λέμβου – Σύλληψη Πλοιάρχου στην Ελευσίνα – Σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στον Πειραιά
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, σκάφος της δύναμης ΄΄FRONTEX΄΄ το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο σημείο έσπευσε και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ το πλήρωμά του οποίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, ενώ συνελήφθη ένας 25χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου. 
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, σκάφος της δύναμης ΄΄FRONTEX΄΄ το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'' εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ”  ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα “ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ”  ενώ συνελήφθη, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, 28χρονος αλλοδαπός.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας. 
 
*****
 
Στη σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προέβησαν τα στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, πρωινές ώρες σήμερα.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω συνελήφθη, διότι κατά τη διενέργεια ελέγχου των ναυτιλιακών εγγράφων του υπό την πλοιαρχία του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ληξηπρόθεσμο ναυτιλιακό έγγραφο.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 18 και 39 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κενρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Συγκεκριμένα κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη, διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος και η 39χρονη κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-44χρονη από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. και
-84χρονου  από το λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.
 
*****
 
 Μια (01) θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, στο λιμένα Ικονίου Πειραιά. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL