Παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στη Μύκονο – Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο και σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ –

Παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στη Μύκονο – Τροχαίο  ατύχημα στη Ζάκυνθο και σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού 
 
Παράνομη ναύλωση διαπιστώθηκε χθες, στο Α/Ψ σκάφος ''ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΑΚΙΑ'' Τ.Σύρου 132, στη Μύκονο.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς είχε εκναυλωθεί αντί ποσού πεντακοσίων εβδομήντα ευρώ και σαράντα λεπτών  (570,40 euro) για πλου από τη Σύρο στη Μύκονο, κατά παράβαση του Νόμου 4256/2014, όπως ισχύει. 
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη-κυβερνήτη του σκάφους.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 55 και 25 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 25χρονος αποπειράθηκε να εξέλθει από τη χώρα στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων με την άμεση συνέργεια της 55χρονης, η οποία τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 26 και 17 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου, όταν συγκρούστηκαν δύο ΙΧΕ οχήματα.
Από τον έλεγχο αλκοομέτρησης που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Λιμεναρχείο Ζακύνθου προέκυψε ότι ο οδηγός του ενός εκ των δύο οχημάτων βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ σε ποσοστό 1,28mg/lit και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
 
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό πρωινές ώρες χθες, στην παραλία Λεύκης Πτελεού Ν. Μαγνησίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL