Απαγόρευση απόπλου ιστιοφόρου για παράνομη ναύλωση στην Πάτρα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι -Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 Απαγόρευση απόπλου ιστιοφόρου για παράνομη ναύλωση στην Πάτρα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι -Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
 
   Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη στο Ι/Φ ''LORRAINE-D'' σημαίας Ισραήλ, στο βόρειο λιμένα Πάτρας, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης έναντι του ποσού των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000,00€) για το χρονικό διάστημα από 28-04-2019 έως 05-05-2019 μεταξύ του πλοιοκτήτη-κυβερνήτη και ενός εκ των δέκα επιβαινόντων του σκάφους, στην οποία αρχικός τόπος επιβίβασης ήταν η Πάτρα και οριστικός τόπος αποβίβασης λιμένας εξωτερικού, χωρίς το εν λόγω πλοίο να διαθέτει άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
   Από το Β' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών  κυρώσεων κατά του ιδιοκτήτη - κυβερνήτη. 
*****
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
 *****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-22χρονης από το λιμενίσκο Κουκουναρίων Σκιάθου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Π-Τ/Ρ  ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σκ. 158 και
-37χρονης και 33χρονου από το λιμένα Φολεγάνδρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ- Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV “  N.N. 64.
       *****
      Μια (01) θαλάσσια χελώνα “καρέτα-καρέτα” εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, στην παραλία της Βάρκιζας Αττικής. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL