Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Αίγιο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Θάνατος άνδρα στον Κόκκινο Πύργο Ηρακλείου -Ημιβύθιση σκάφος στη Ζάκυνθο– Διακομιδή ασθενούς -Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αιγίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης Ι/Φ σκάφους, στην εξωτερική πλευρά του λιμενίσκου του ιστιοπλοϊκού ναυτικού ομίλου Αιγίου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “ΧΡΙΣΤΙΝΑ” Ν. Πόρου 28, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, ο οποίος είχε αποβιβαστεί στην ξηρά, καλά στην υγεία του.
Το ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του  ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ'' Σ. Ισθμίων 518 και ρυμουλκήθηκε στον εμπορικό λιμένα Αιγίου, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.  
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκε μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων, λόγω θραύσης του υλικού κατασκευής του σκάφους.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Νήσοι ΤΟΚΜΑΚΙΑ» Μυτιλήνης, ξύλινο σκάφος, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω .
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, 52χρονος ημεδαπός, από τη  θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΟΜΟΥ» Κόκκινου Πύργου Δ.Φαιστού Κρήτης.
Ο 52χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Λιμενικό Σταθμό του Κόκκινου Πύργου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου για εισροή υδάτων στο Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” Ν. Θεσσαλονίκης 1048, το οποίο βρίσκεται πρυμνοδετημένο στην υπό κατασκευή μαρίνα Ζακύνθου .
Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου με τη συνδρομή της οποίας στάθηκε δυνατή αρχικά η απάντληση των υδάτων, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε εκ νέου εισροή υδάτων με συνέπεια την ημιβύθιση του “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” .
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ διαπιστώθηκε διάσπαρτη ελαφριάς ιριδίζουσας μορφή ρύπανση, εντός ήδη υπάρχοντος πλωτού φράγματος, η οποία καταπολεμήθηκε με υλικά απορρύπανσης του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56, 75χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μια (01) θαλάσσια χελώνα “καρέτα-καρέτα” εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, στην παραλία Διακοφτί. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL