Πρόσκρουση σκαφών στην Πάρο – Απαγόρευση απόπλου πλοίου στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «SAVANA» σημαίας Γαλλίας στην προβλήτα θαλαμηγών Παροικιάς Πάρου, προσέκρουσε ελαφρώς ο αριστερός πλωτήρας του στην πλώρη του Ε/Γ -Α/Ψ σκάφους «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Λ. Πάρου 271, το οποίο ήταν ήδη πλαγιοδετημένο στην προβλήτα.
Κατά την πρόσκρουση προκλήθηκε μερική θραύση του πλωριού ξύλου (ποδόσταμο) του «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και μικρές εκδορές στον αριστερό πρυμναίο πλωτήρα του «SAVANA». 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πάρου απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας . 
*****
Βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ -Ο/Γ «Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ» κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης στο λιμάνι του Πειραιά , ήρθε σε επαφή το αριστερό νύχι (πέδιλο) του κεντρικού καταπέλτη με τον προβλήτα με αποτέλεσμα να προκαλέσει μικρή στρέβλωση στο μπράτσο  συγκράτησης του αριστερού πέδιλου.
Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο -Σύρο -Πειραιά μεταφέροντας 1871 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του  «Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί στο πλοίο επετράπη ο απόπλους για συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του.
*****
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών,  οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
36χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ -Ε/Γ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745 και
65χρονου  από το λιμένα Άγνωντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Ρ – Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL