Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Θήρα και τη Μήλο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Θήρα και τη Μήλο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
 
        Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους “OPTIMA” σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν.Ρόδου.
           Άμεσα στο σημείο μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Α/Κ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Ρ. 620 το οποίο ρυμούλκησε, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το “OPTIMA” στο λιμένα Λίνδου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
          Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Λίνδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR 1'' Ν.Π. 10744,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο-Σύμη-Κω ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ ” ν.Θήρας και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του για λιμένα Πειραιά.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Θήρας, εξήντα επτά (67) επιβάτες, δύο (02) Ι.Χ.Ε., και δύο (02) Φ/Γ οχήματα, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση εκατόν πενήντα τρεις (153) επιβάτες, είκοσι επτά (27) Ι.Χ.Ε, τρία (03) Δ/Κ και δεκαπέντε (15) Φ/Γ, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο –  Ίο – Θήρα, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Μήλου και ότι θα παραμείνει σε ασφαλές αγκυροβόλιο εντός του όρμου “ΑΔΑΜΑΝΤΑ” ν.Μήλου. 
Επί του πλοίου επέβαιναν συνολικά τριακόσιοι τριάντα δύο (332) επιβάτες, εξήντα (60) Ι.Χ.Ε. σαράντα ένα (41) Φ/Γ και δεκατέσσερα (14) Δ/Κ, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ.
Το ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών κατέπλευσε στον λιμένα Μήλου πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αποβιβάζοντας εκατόν είκοσι τέσσερις (124) επιβάτες, είκοσι τέσσερα (24) Ι.Χ.Ε. εννέα (09) Φ/Γ και τέσσερα (04) Δ/Κ  και απέπλευσε με δεκατρείς (13) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ προς συνέχιση του δρομολογίου του.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο νότιο λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε  πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL