Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αμοργό – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος στην Ελευσίνα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αμοργό – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος στην Ελευσίνα

 

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π. 10990, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Αμοργού, με δεκαεπτά (17) επιβάτες και ογδόντα εννέα (89) μέλη πληρώματος.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αστυπάλαια για Αιγιάλη Αμοργού – Δονούσα – Νάξο – Πάρο – Πειραιά, παρουσίασε μερική δυσλειτουργία στο πηδάλιό του, με αποτέλεσμα την αδυναμία προσέγγισής του στους λιμένες Αιγιάλης Αμοργού – Δονούσας – Νάξου – Πάρου και τη συνέχιση του δρομολογίου του για Πειραιά, όπου κατέπλευσε μεσημβρινές ώρες σήμερα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλ. 02, κατά τη διάρκεια χειρισμών εξόδου από λιμένα Καλύμνου με προορισμό το λιμένα Αστυπάλαιας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες σήμερα, για εκδήλωση πυρκαγιάς επί του Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφους “ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ” Ν.Π. 5140 που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο Ελευσίνας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με όχημα, οι οποίοι προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL