Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σύρο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μυτιλήνη – Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Αίγινα

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σύρο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μυτιλήνη – Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Αίγινα

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ ''PEPELATS'' σημαίας Γερμανίας, λόγω θραύσης ιστίου και εμπλοκής σχοινιού στο σύστημα πρόωσης (προπέλα), στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον όρμο Βάρης, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, το οποίο στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ''ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ'' Λ. Γαυρίου 73 στο λιμένα Σύρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PEPELATS'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 9915, ότι κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες πριν τον απόπλου, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπίστωσε έντονο θόρυβο κατά τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες με προορισμό την Ηγουμενίτσα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο.

 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ''DHI 7024-K'' σημαίας Ουκρανίας στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΑ'' ν. Λέσβου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε ότι το ανωτέρω ιστιοφόρο είχε προσαράξει σε δύσβατη βραχώδη περιοχή (δυτικά εισόδου κόλπου Καλλονής), ενώ οι επιβαίνοντες είχαν αποβιβαστεί στην ξηρά με ιδίες δυνάμεις.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, το ως άνω Ι/Φ σκάφος ενώ είχε αποπλεύσει από λιμένα Χίου με προορισμό την Ουκρανία παρουσίασε ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης με αποτέλεσμα να προσαράξει.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 60χρονου ημεδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Αίγινας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αίγινας, ο ανωτέρω κατελήφθη να μεταφέρει μία (01) γλάστρα με δύο (02) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 105 και 75 εκατοστών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Πειραιά.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL