Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκίμμη Κέρκυρας – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκίμμη Κέρκυρας – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ''BELLATRIX'' σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ρ/Κ ''ΔΙΑΣ'' Ν.Π. 4447, Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ LΙ'' ΝΠ.12581 καθώς και το Τ/Χ ''ΣΠΥΡΟΣ'' Τ.Κ. 77, ενώ το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το ''ΔΙΑΣ'' στο λιμένα ΝΑΟΚ όρμου Γαρίτσας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BELLATRIX'' μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 50χρονης από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και

  • 72χρονης από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ'' Ν.Π. 10553.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL