Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Πόρο – Θάνατος επιβάτιδος Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσια χελώνας

 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαέξι (16) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά ''ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ'' ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω. 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΦΟΙΒΟΣ” Ν.Π. 11317, ότι κατά την διαδικασία κατάπλου στο λιμένα Πόρου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα – Μέθανα – Πόρο  διαπιστώθηκε βλάβη στην αντλία πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου.
Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΟΙΒΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι 46 επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΥΡΟΣ” Ν. Χανίων 31 ότι 77χρονη επιβάτης,  λίγο πριν τον κατάπλου στον λιμένα Πειραιά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα του Πειραιά, η 77χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ», όπου και κατέληξε.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
88χρονου, από το λιμένα Δονούσας στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,
76χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν.Σ. 158 και
71χρονης, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού στην θαλάσσια περιοχή πλησίον δημαρχείου Βούλας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL