Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Μύκονο –Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Παροχή συνδρομής σε σκάφος στο Λαύριο

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στο νέο λιμένα Μυκόνου κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει εντός σακιδίου πλάτης, επιμελώς σφραγισμένες και κρυμμένες στο εσωτερικό παντελονιού τζιν, δύο (02) πλαστικές συσκευασίες  περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 94,57  γραμμάρια και 60,37 γραμμάρια αντίστοιχα.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα (30) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε σε δύσβατη παραλία στην περιοχή «ΚΑΚΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ» Καρδαμύλων Χίου, ικανό αριθμό αλλοδαπών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στον απεγκλωβισμό και την ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.   
*****
Στη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για αγνοούμενο σκάφος «ΑΡΤΕΜΗΣ» Τ.Λ. 148 με έναν 65χρονο επιβαίνοντα, ο οποίος είχε αποπλεύσει από όρμο Δασκαλειού με προορισμό τον όρμο Κακή Θάλασσας .
Άμεσα προς εντοπισμό του 65χρονου έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος. 
Ο 65χρονος, καλά στην υγεία του, επιβιβάστηκε στο Π.Λ.Σ. ενώ το «ΑΡΤΕΜΗΣ» ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ σκάφος «ΣΗ ΣΟΣ 1» Τ.Λ. 325 στον όρμο Θορικού με ασφάλεια .
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν  διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL