Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα – Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Ζάκυνθο – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Τραυματισμός εργαζομένου στο Πέραμα – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα – Μηχανική  βλάβη σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Ζάκυνθο – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ικαρίας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ΠΑΘ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.   
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος για περιστατικό τραυματισμού 38χρονου εργαζομένου στην Ο.Λ.Π. Α.Ε., που έλαβε χώρα την 7-05-19, επί πλωτής δεξαμενής εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, από όπου εξήλθε αυθημερόν.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τραυματισμό 74χρονης επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ”Ν.Π. 12219.
Η ανωτέρω η οποία κατά την αποβίβαση της έπεσε στις σκάλες με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο κεφάλι και τον αριστερό ώμο, μεταφέρθηκε στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας για παροχή πρώτων βοηθειών. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν. Θήρας 39 ότι το εν λόγω πλοίο, αμέσως μετά τον απόπλου του για εκτέλεση περιηγητικού πλου και εντός του λιμένα Ζακύνθου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.
Το  Ε/Γ-Τ/Ρ επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 44 επιβάτες του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σερίφου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” N.N. 64, 79χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL