Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Λευκάδα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Λευκάδα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους “COCOBOLO” σημαίας Μ.Βρετανίας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας. 
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Α/Κ “ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Λ. 44 και “ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ” Σ.Λ. 171, με τη συνδρομή των οποίων το “COCOBOLO” αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ιδία μέσα στη μαρίνα Λευκάδας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.  
 
*****
 
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών ηλικίας 32, 56, 25 και 29 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, κατελήφθη ο 32χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, να μεταφέρει με την άμεση συνέργεια της 56χρονης, τον 25χρονο και τον 29χρονο, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε όχημα και τα πλαστά έγγραφα. 
 
*****
 
Στη σύλληψη μιας 20χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
     Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο. 
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών στην περιοχή “”ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ” ν. Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL