Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο –

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους και σύλληψη του Κυβερνήτη στην Παλαιά Φώκαια – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ότι στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π. το οποίο είχε καταπλεύσει, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία του πρυμναίου καταπέλτη, κατά τη διαδικασία χειρισμών εναπόθεσης του, στον οικείο λιμένα.
Η αποεπιβίβαση επιβατών και η εκφόρτωση οχημάτων από το εν λόγω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 558 επιβάτες, 70 Ι.Χ.Ε, 24 Φ/Γ, 03 Λ/Φ και 20 Δ/Κ,    διεξήχθη ομαλά, ενώ κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας, για προσάραξη του Ι/Φ “WHITEANGEL”, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 48χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του, στη θαλάσσια περιοχή αλιευτικού καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας.
Από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος δε διέθετε Έγγραφο Εθνικότητας-Ασφαλιστήριο συμβόλαιο καθώς και τα προβλεπόμενα έγγραφα για τον ασφαλή πλου του, ενώ ο Κυβερνήτης δεν έφερε έγγραφα που να πιστοποιούν τη ναυτική του ικανότητα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 48χρονος Κυβερνήτης και απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση 30χρονου, στη θαλάσσια περιοχή Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.
Ο ανωτέρω, ο οποίος εξήλθε με τη συνδρομή περαστικών, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL