Θάνατος επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο - Εντοπισμός αλλοδαπών και εντοπισμός και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο

Θάνατος επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο - Εντοπισμός αλλοδαπών και εντοπισμός και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο 
 
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ Ν.Π. 12554 ότι 85χρονη επιβάτης,  
Ανωτέρω επιβάτης μετά την επιβίβασή της στο πλοίο έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
 Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
       
 *****
 
Δυσλειτουργία του πρυμναίου καταπέλτη του Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου ΄΄ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Π. 12421 παρουσιάστηκε πρώτες πρωινές ώρες ώρες σήμερα, κατά τον απόπλου του από το λιμένα Σύρου.
Το ανωτέρω πλοίο, προερχόμενο από λιμένες Ελευσίνας και Μυκόνου  και θα 
εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πάρο - Μήλο και Ελευσίνα και παρέμεινε στο λιμένα  Σύρου όπου το απαγορεύτηκε ο απόπλους. Μετά την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη  ο απόπλους του πλοίου.
     
*****
 
Στον εντοπισμό είκοσι (20) αλλοδαπών και ενός διακινητή καθώς και στη σύλληψη αυτού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην παράκτια περιοχή “ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ” ν. Χίου, ικανό αριθμό αλλοδαπών οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί αυτοδύναμα στην ακτή, ενώ συνελήφθη ένας 20χρονος αλλοδαπός  φερόμενος ως ο χειριστής της λέμβου. Επίσης, τρεις από τους αλλοδαπούς συνελήφθησαν  για πρόκληση εμπρησμού της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβη, πρωινές βραδινές ώρες χθες,πλήρωμα σκάφους  FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας του στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  βορειανατολικά “ΑΚΡ. ΠΡΑΣΣΟΥ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
 

 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL