Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε αδυναμία καθόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης.
Το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στη ράμπα Νο1 του λιμένα Ηγουμενίτσας και το πλήρωμα κατέβασε χειροκίνητα τον καταπέλτη, αποβιβάζοντας τους εκατόν τριάντα οκτώ (138) επιβάτες και εκφορτώνοντας είκοσι τέσσερα (24) Ι.Χ.Ε. οχήματα, ένα (01) λεωφορείο , ένα (01) δίκυκλο και πέντε (05) Φ/Γ οχήματα.
Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΛΚΙΝΟΟΣ”, αλλά κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου .
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 27 και 52 ετών αντίστοιχα προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του  Λιμεναρχείου Σάμου.
Συγκεκριμένα, ο 27χρονος σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου, πριν τον απόπλου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο να διευκολύνει την έξοδο της 52χρονης, αρχικά ακτοπλοϊκώς και στη συνέχεια αεροπορικώς παρέχοντας της ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, δύο (02) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων είκοσι (920€) ευρώ.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους “ΚΑΡΕΤΑ -ΚΑΡΕΤΑ”, εντοπίστηκε νεκρή  από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στην περιοχή Αιαντείου Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL